Tekst groter Tekst kleiner Reset tekstgrootte
Home

Nieuws

Ervaring van dertig jaar!

Welkom op de website van de Hanzehal. U kunt hier meer informatie verzamelen over wie wij zijn en wat wij doen.De Hanzehal werd in mei 1968 geopend. De sporthal bood vanaf de eerste dag onderdak aan sport en recreatie, beurzen, shows en andere, zeer uiteenlopende, evenementen. Het gebouw functioneerde uitstekend en Zutphen was geschokt toen op een mistige winternacht in 1981 de Hanzehal door brand werd verwoest. Er werd onmiddellijk tot herbouw besloten. Precies een jaar na de brand werd de huidige Hanzehal geopend. Met 3700 vierkante meter behoort de Hanzehal tot de grootste sporthallen van ons land. Welbeschouwd bestaat de Hanzehal uit drie sporthallen in één gebouw. De hallen kunnen apart of gezamenlijk worden gebruikt.
 Voor Zutphen en wijde omgeving heeft de Hanzehal een belangrijke functie. Alle zaalsporters in de regio maken met grote regelmaat gebruik van de voorzieningen.

De Hanzehal wordt ook gebruikt voor bedrijfssporttoernooien, examens, shows en grote manifestaties. De omvang van de Hanzehal, de gunstige ligging, parkeergelegenheid en de kwaliteit van de voorzieningen en dienstverlening zijn voor veel gebruikers belangrijk.
De Hanzehal is eigendom van de Gemeente Zutphen maar wordt beheerd door de Hanzehof, het theater en congrescentrum naast de Hanzehal.